ittasvezetes.hu blog, tudnivalók - MINDEN AZ ITTAS VEZETÉSRŐL. Figyelem, oldalunk nevével visszaélnek! Csak az eredeti ittasvezetes.hu weboldalt látogassa!

Ittas Vezetés Blog - az ittasvezetes.hu cikkei

Ittas Vezetés Blog - az ittasvezetes.hu cikkei

Ittas járművezetés - aludtam/nem aludtam

2020. január 13. - .I

Nagyon sok megkeresést kapunk annak témakörében, hogy "az italozás után pihentem/aludtam néhány órát, és azt hittem józan vagyok, és így is éreztem. Ennek ellenére elvették a jogosítványom"

sleep.jpg

Korábbi cikkünkben is jeleztük: az alvás az egyik "legrosszabb" dolog, amit Ön tehet annak érdekében, hogy kitisztuljon!

Az alvási idő alatt a szervezet alapállapotra kerül, a lebontási funkciók szinte alíg működnek. Alvási ciklus alatt az agy jelet ad a szervezetnek, így a gyomornak és a lebontó szerveknek is, hogy "alvási üzemmód, ne dolgozzatok annyit, mert nem tudok aludni, pihenni".

Ahogyan előző cikkünkben is igyekeztünk eloszlatni az étkezés és az alkoholfogyasztás mítoszát, és annak a tévhitnek az ellenkezőjét szerettük volna bebizonyítani, hogy aki eszik, jót tesz az italfogyasztás lebontása tekintetében, így itt sem mondhatunk mást: aki alszik, a lehető legrosszabbat teszi a lebontás vonatkozásában!

Alvási idő alatt a szervezet tehát minimál funkcióra kapcsol. Ön nem igazán vizel, nem verejtékezik, kilégzése lassul, széklete jó eséllyel nincs. Így tehát Ön ha alszik az italozás után, a gyomrában tartja az elfogyasztott alkohol jelentős részét, amelyet amikor felébred, és szervezete "bekapcsol" a normál funkcióra, akkor fog igazán kezdeni bontani. Az alvás kimondottan hátrányosan hat az alkohol lebontás időintervallumára, tehát a közhiedelemmel ellentétben, pontosan az ellenkezőjét teszi.

Aki tehát alkoholt ivott, majd teleette magát, és lefeküdt aludni, annál nehezebb helyzetbe nem is hozhatta volna a szervezetét az ébredés utáni időszakra, ugyanis mind az ételt, mind az italt akkor kezdi el igazán feldolgozni a szervezet.

Ezért is van olyan sok másnapos ittas vezető, aki azt hitte, hogy "minden rendben" - holott semmi sem volt rendben.

Szakszerű módszerekkel azonban be lehet bizonyítani ennek ellenkezőjét, keressen minket! Ehhez "bizonyíték kell, s nem ígéret" - ahogy egy illatszergyártó TV reklámja is mondja!

__________________________________

MIVEL KELL SZÁMOLNIA ITTAS VEZETÉSÉRT, ÉS VAN-E KIÚT? 
MINDENRE TUDJUK A VÁLASZT!

Amennyiben Ön, vagy hozzátartozója ittasan vezetett, haladéktalanul töltse ki
az ingyenes űrlapunkat
<KATTINTSON IDE>.

Ne feledje, 15 év alatt 55 ezer ittas vezetőt ismertünk meg, nincs az a kérdés,
melyre ne tudnánk Önnek is válaszolni.

Telefonszámunk az ország bármely pontjáról hívható, éjjel-nappal és hétvégén is.
Minden kérdésére választ kaphat ha kitölti adatlapunkat, vagy ha felhív!

Ne várjon az ítéletre és a "papírokra", az semmi jóra nem vezet!

⭐ 06 70 224 7474 ⭐
✔️ ittasvezetes.hu ✔️


FIGYELEM! NEVÜNKKEL VISSZAÉLNEK!
CSAK AZ EREDETI ITTASVEZETES.HU OLDALT LÁTOGASSA!

süti beállítások módosítása