ittasvezetes.hu blog, tudnivalók - MINDEN AZ ITTAS VEZETÉSRŐL. Figyelem, oldalunk nevével visszaélnek! Csak az eredeti ittasvezetes.hu weboldalt látogassa!

Ittas Vezetés Blog - az ittasvezetes.hu cikkei

Ittas Vezetés Blog - az ittasvezetes.hu cikkei

Ittas járművezetés - nem vezettem!

2020. január 13. - .I

Egy igen gyakori védekezési próbálkozás az ittas vezetőktől, amikor arra hivatkoznak, hogy "nem vezettek". Fontos tisztázni, hogy amikor a rendőr az ittas vezetőt megállítja, akkor már eleve nem vezet, hisz megállt. Így tehát minden ittas vezető hivatkozhatna arra, hogy nem vezetett, miután a rendőrőkkel diskurál, és a szondát fújja, az autó mellett állva...

Azonban sok ittas vezetőt úgy fognak el a rendőrök, hogy már éppen leparkolt, vagy ki is szállt az autóból, ott téblábol mellette, vagy elsétált, esetleg hazaért, vagy be is ment valahová. Ez nem jelent kibúvót! A bankrablót sem mindig akkor csípik el, amikor éppen rabol, hanem utána, amikor sikerül felderíteni hogy ki volt, és hol tartózkodik. Így tehát az a tény, hogy Ön már nem vezetett amikor a rendőrök odaértek, nem jelent semmi jót. Ugyanúgy eljárás alá vonják, mint ha éppen vezetés közben állították volna meg.

Különösen igaz ez, a balesetet elszenvedőkre, akikhez percekkel, akár fél órával később ér ki a rendőr. Rengeteg olyan esetünk volt, amikor az ittas vezető árokba csúszott, vagy oszlopnak, padkának ütközött, és mialatt próbált segítséget hívni, a rendőrök akkor érkeztek ki. Ilyenkor előfordultak a lehető legkülönbözőbb mondatok, mint például: 

- nem én vezettem, hanem egy barátom, de ő már elment
- nem én vezettem, hanem el akartam adni az autómat, és az idegen vevő vezetett, de elszaladt
- csak akkor ittam idegességemben, amikor már árokba borultam (ráivás, ez még külön téma lesz)

sd.jpeg

Találkoztunk sok olyan esettel is, ahol gyorsan helyet cserélt az utas és az ittas sofőr, de a rendőr ezt észrevette, sőt nem egy esetben még az utas is eljárás alá került hamis tanúzásért, vagy éppen azért, mert átengedte a vezetést az ittas sofőrnek (ez szintén külön téma lesz: vezetés tiltott átengedése).

Így tehát nagyon fontos tudni, hogy ha nem éppen vezetés közben fogták meg, vagy állították félre, az nem jelenti azt, hogy nem vonják ugyanúgy eljárás alá, és nem bizonyítják Önre, hogy ittasan vezetett. 

Sok esetben labormintát vesznek az ülésről, kormányról - ki vezethetett utoljára? Megtapogatják a motorháztetőt, meleg-e még, s mikor járhatott a motor utoljára? Ráivásnál (külön téma lesz még) átkutatják az autót és a környezetét, hogy valóban van-e ott üveg amiben alkohol lehetett?

Találkoztunk olyan ittas vezetővel (nem is egyel) aki azt mondta, hogy ijedtében ivott, de az üveget úgy eldobta, hogy már nem tudja hol van az (...). A rendőrök 100 méteres körzetben átfésülték a terepet, de eldobott üvegnek nyoma sem volt.

Egyébiránt ki ne emlékezne a Szlovák Nőre, Rezesovára, aki néhány éve több ember halálát okozta az M3 autópályán, és valóban volt is nála egy üveg Finlandia vodka, félig kiürülve! A Nő arra hivatkozott, hogy józan volt, a baleset így következett be, s mikor meglátta a lángokban álló autót és a halottakat az ütközés után, olyan sokkot kapott, hogy fél liter vodkát lenyelt ott egyhelyben, amíg a rendőrökre "várt". S mint tudjuk mi lett a vége: hosszú évekre börtönbe került, védekezését nem fogadták el.

Ettől függetlenül számtalan esetben be lehet bizonyítani, hogy Ön valóban ráivott, és így fel is menthető! Ehhez azonban olyan ügyvéd, ügyvédi csoport, szakiroda szükséges, ahol rendelkezésre áll olyan szakértő, aki ezt bizonyítani tudja - okiraton, számítások elvégzésével.

Keressen minket, ha Ön úgy véli, jogtalanul vonták be vezetői engedélyét, esetleg szabadságvesztést is kilátásba akarnak helyezni, noha Ön ráivott. MInden esetben akkor kell keresni minket, amikor a baj megtörtént. Soha nem hetekkel-hónapokkal később! Ez nagyon fontos!

__________________________________

MIVEL KELL SZÁMOLNIA ITTAS VEZETÉSÉRT, ÉS VAN-E KIÚT? 
MINDENRE TUDJUK A VÁLASZT!

Amennyiben Ön, vagy hozzátartozója ittasan vezetett, haladéktalanul töltse ki
az ingyenes űrlapunkat
<KATTINTSON IDE>.

Ne feledje, 15 év alatt 55 ezer ittas vezetőt ismertünk meg, nincs az a kérdés,
melyre ne tudnánk Önnek is válaszolni.

Telefonszámunk az ország bármely pontjáról hívható, éjjel-nappal és hétvégén is.
Minden kérdésére választ kaphat ha kitölti adatlapunkat, vagy ha felhív!

Ne várjon az ítéletre és a "papírokra", az semmi jóra nem vezet!

⭐ 06 70 224 7474 ⭐
✔️ ittasvezetes.hu ✔️


FIGYELEM! NEVÜNKKEL VISSZAÉLNEK!
CSAK AZ EREDETI ITTASVEZETES.HU OLDALT LÁTOGASSA!

süti beállítások módosítása