ittasvezetes.hu blog, tudnivalók - MINDEN AZ ITTAS VEZETÉSRŐL. Figyelem, oldalunk nevével visszaélnek! Csak az eredeti ittasvezetes.hu weboldalt látogassa!

Ittas Vezetés Blog - az ittasvezetes.hu cikkei

Ittas Vezetés Blog - az ittasvezetes.hu cikkei

Ittas vezetés - nem ittam semmit...

2020. január 13. - .I

Mi mással is kezdhetnénk a közkívánatra újraindított blogunkat, mint azzal a mondattal, amit az évek során több ezer ittas vezető elmondott már nekünk is, a rendőröknek is, és a bíróságnak is:

- Kérem, én nem ittam semmit, csupán...

S nézzük mi áll első helyen a "csupán" szó helyében. A másnaposság! Az ittas vezetők hajlamosak úgy érezni, hogy nem ittak semmit, ha nem épp egy kocsmaajtón kilépve ültek autóba. Pontosan nem lehet meghatározni, hogy kinek mit is jelent az az időszak, ami után már úgy érzi, hogy ő "nem is ivott semmit" de a másnapok mindenképpen ide tartoznak.

Tehát aki este-éjjel iszik, majd másnap reggel-délelőtt (délután) autóba ül, a rendőr kérdésére azt mondja: "nem ittam semmit", noha a rendőr azt kérdezi (illetve azt kellene kérdezze: "fogyasztott 24 órán belül alkoholtartalmú italt / szeszesitalt / alkoholos terméket / alkoholszármazékot tartalmazó élelmiszert, gyógyszert?" 

Tehát az ittas vezetők egy jó része a "nem ittam semmit" alatt azt érti, hogy "pár órája nem ittam semmit". És itt merül fel a kérdés, hogy kinél mit jelent a pár óra, és mit ért az alatt, hogy "már az kiment belőlem".

Ugyanis a másnaposság az egyik leggyakoribb tévedése az ittas vezetőnek, amikor azt feltételezi, hogy egy pár órás pihenés és alvás, eltűntette a szervezetéből az alkoholt.

De hová tűnt az alkohol pár óra alvás után? Sehová!

https_specials-images_forbesimg_com_dam_imageserve_1157526900_960x0.jpg

Az alkoholt vizeléssel, széklettel, kilégzéssel, és verejtékezéssel (ez utóbbi kettő igen jelentéktelen az első kettőhöz, s főleg a vizeléshez képest) ürítjük. Így tehát ha valaki alkoholt iszik, és eltelik "néhány óra", vagy egy éjszaka, az egyáltalán nem jelenti azt, hogy az alkohol "hip-hop" elrepült a szervezetből! Sőt! Az alvás kifejezetten hátrányos, mivel szervezetünk lekapcsol, és éjszaka nem úgy bontja az alkoholt. Ezért van, hogy reggel ébred az ember "másnaposan" fejfájás, szédelgés, nyomottság. Mert akkor indul be a szervezet, és ahol este abbahagyta az italozást, azt reggel kezdi igazán bontani - ha érzi, ha nem!

Tehát az ittas vezető, aki semmit nem ivott, valójában ivott, csak ő úgy gondolta, hogy az semmi, vagy már "tovaszállt" a szervezetéből, valamilyen csoda folytán. Ám ez a csoda csak a szervezet működése lehet, és 24 órán belül nem szabad gépjárművet vezetni a megelőző alkoholfogyasztás után, mert könnyedén fennakadhat az ittas másnapos vezető a szondán.

Amennyiben Ön ittasan vezetett, másnaposnak érezte (vagy még annak sem) magát, az egy szerencsétlen állapot, és ugyanúgy elítélik, mint ha nem másnapos lett volna. Ugyanis a hatóság nem tudja (sőt nem is igazán érdekli őket), hogy Ön mikor és mit ivott.

Ezért az egyetlen megoldás egy olyan profi ügyvéd felfogadása, aki mögött ott áll többek között egy igazságügyi orvosszakértő, aki ezt bizonyítani tudja (számításokkal).

Ha tehát Ön másnapos volt (még ha nem is hitte, vagy nem is érezte) azonnal keressen minket, mert ajánlunk Önnek egy olyan lehetőséget, amelyet nem is gondolt volna, hogy megoldás lehet...

__________________________________

MIVEL KELL SZÁMOLNIA ITTAS VEZETÉSÉRT, ÉS VAN-E KIÚT? 
MINDENRE TUDJUK A VÁLASZT!

Amennyiben Ön, vagy hozzátartozója ittasan vezetett, haladéktalanul töltse ki
az ingyenes űrlapunkat
<KATTINTSON IDE>.

Ne feledje, 15 év alatt 55 ezer ittas vezetőt ismertünk meg, nincs az a kérdés,
melyre ne tudnánk Önnek is válaszolni.

Telefonszámunk az ország bármely pontjáról hívható, éjjel-nappal és hétvégén is.
Minden kérdésére választ kaphat ha kitölti adatlapunkat, vagy ha felhív!

Ne várjon az ítéletre és a "papírokra", az semmi jóra nem vezet!

⭐ 06 70 224 7474 ⭐
✔️ ittasvezetes.hu ✔️


FIGYELEM! NEVÜNKKEL VISSZAÉLNEK!
CSAK AZ EREDETI ITTASVEZETES.HU OLDALT LÁTOGASSA!

süti beállítások módosítása