ittasvezetes.hu blog, tudnivalók - MINDEN AZ ITTAS VEZETÉSRŐL. Figyelem, oldalunk nevével visszaélnek! Csak az eredeti ittasvezetes.hu weboldalt látogassa!

Ittas Vezetés Blog - az ittasvezetes.hu cikkei

Ittas Vezetés Blog - az ittasvezetes.hu cikkei

Ittas vezetés - nem ettem, azért voltam ittas!

2020. január 13. - .I

Másfél évtizedes fennállásunk során több ezer olyan hívás futott be hozzánk, melyben az ittas vezető előtérbe helyezte, hogy "nem ettem semmit, ezért is alakult így, ahogy"...

Vizsgáljuk most meg orvosbiológiailag, röviden és érthetően - amolyan konyhanyelven, hogy milyen jelentősége van annak, ha valaki folyadékot iszik (legyen az alkoholszármazék vagy üdítőital, víz) és eszik - vagy épp nem eszik.

A gyomor, mint egy "vödör, melybe folyadékot öntünk" - s mellé bedobunk egy szivacsot (étkezés). A szivacs ugyan magába szív némi folyadékot - amennyit térfogata megenged, de nem tűnteti el a folyadékot a vödörből, sőt, késlelteti a vödörből való folyadék kipárolgását. 

gyomor.jpg

Így tehát ha valaki (alkoholt) ivott, és nem evett, azzal nem súlyosbította a helyzetét, és arra nem tudja "ráfogni", hogy ezért mutat a szonda, mivel eleve 10% úgynevezett felszívódási veszteséggel számolunk még telt gyomornál is.

Azonban ha valaki nem eszik - nem hogy rosszat, hanem egyenesen a lehető legjobbat teszi az alkohol felszívódásának tekintetében, ugyanis a szervezet - a gyomor, és a lebontószervek - teljes erővel csak az alkohol lebontására koncentrálnak, tehát a lehető leghamarabb fog távozni az alkohol.

Ha Ön még az alkohol mellé eszik is (telt-közepesen telt gyomor), nem hogy jót, hanem egyenesen "rosszat tesz", hátráltatja a felszívódást, ugyanis a gyomornak kettős feladatot ad: a szilárd táplálék és a folyadék lebontása, nem beszélve arról, hogy a szilárd táplálékban levő alkohol széklettel távozik, amely akár 48 óra is lehet, szemben azzal, hogy a folyadékot órákon belül kivizeli. 

Óriási tévhit tehát az, hogy aki alkoholt ivott, de nem evett, azért volt ittas még X idő elteltével is, mert nem evett. Ellenkezőleg: még magasabb lett volna az alkoholszintje, ha eszik, sőt még tovább tart a lebontási folyamat.

Visszautalva a vödör és a szivacs esetére: miközben "elpárolog" a víz a vödörből, a szivacs még lassabban engedi ki magából a felszívott folyadékot, tehát tovább tartana a nyári napra kitett vödör víz elpárolgása.

A szonda és a vérvétel az étkezést nem mutatja ki, csak az etilalkohol koncentrációt. Ha Ön evett - vagy épp nem evett - az "az Ön baja", erre hivatkozva semmilyen irányban nem fog az eljrása változni!

Szakértői módszerekkel azonban szakvélemény formájában ez is bekalkulálható, és a mért eredményekhez hozzávehető, levonható, így ha Ön ittasan vezetett, ne gondolkozzon sokat, keressen szakembert, aki segít az eljárásában. Kérésre, munkára, jó előéletre, együtműködésre jogosítványt nem adunk vissza!

__________________________________

MIVEL KELL SZÁMOLNIA ITTAS VEZETÉSÉRT, ÉS VAN-E KIÚT? 
MINDENRE TUDJUK A VÁLASZT!

Amennyiben Ön, vagy hozzátartozója ittasan vezetett, haladéktalanul töltse ki
az ingyenes űrlapunkat
<KATTINTSON IDE>.

Ne feledje, 15 év alatt 55 ezer ittas vezetőt ismertünk meg, nincs az a kérdés,
melyre ne tudnánk Önnek is válaszolni.

Telefonszámunk az ország bármely pontjáról hívható, éjjel-nappal és hétvégén is.
Minden kérdésére választ kaphat ha kitölti adatlapunkat, vagy ha felhív!

Ne várjon az ítéletre és a "papírokra", az semmi jóra nem vezet!

⭐ 06 70 224 7474 ⭐
✔️ ittasvezetes.hu ✔️


FIGYELEM! NEVÜNKKEL VISSZAÉLNEK!
CSAK AZ EREDETI ITTASVEZETES.HU OLDALT LÁTOGASSA!

süti beállítások módosítása